Bejelentés


Gyöngylakás


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üzenőfal


Név:

Üzenet:

Kedves leendő lakó!

 

Üdvözöllek a Koháry u. 22. szám alatt. Eme rövid látogatás alatt megpróbálok minden kérdésedre válaszolva végigkalauzolni ezen a kedves, 7 éve felújított, jó állapotú, otthonos lakáson. A kirándulás végére remélhetőleg úgy fogod érezni, megtaláltad álmaid fészkét a magad és családod számára egyaránt.

Hogy a száraz adatokon minél előbb túl legyünk, kezdjük a számokkal. Ez a takaros, 8. emeleti ingatlan az alapítási okirat szerint 66 nm alapterületű. Ez magában foglal 2,5 szobát, konyhát, kamrát, fürdőszobát, WC-t és előszobát. Eredetileg ugyan tartozott hozzá erkély is, de a pár évvel ezelőtti felújítás alatt ez beépítésre került, így a nappali mérete 4 nm-el megnövekedett, ezzel megnövelve a lakás alapterületét 70 nm.-re.

A lakás pár perces közelségben van mind a  busz és vasútállomástól, mind a város főterétől.  Gyalogos közelben számos iskola, óvoda és bölcsőde található, mi ideális a családosok számára is.

 

Az ingatlan tulajdonostól eladó, teher-, per-, és igénymentes. A lakás üres, azonnal költözhető.

Habár első hallásra magasnak tűnhet a 8. emelet, a Sárhegyre illetve a Kékesre néző kilátás és a csend mindezért kárpótol. A házban két lift is működik, így igen kicsi a valószínűsége, hogy a meghibásodás miatt bármikor is lépcsőzni kéne.

A lakás ugyan a központban van, három perces távolságra a buszmegállótól, de mivel a hegyek felé forduló nyugati fekvésű, a főútról beszűrődő zaj nem éri el.

A felújítás alatt a lakás összes nyílászárója jó minőségű, 7 kamrás, műanyag nyílászárókra, lett cserélve. Kitűnően hő és hangszigetel. Praktikai okokból az ablakok nagy részén lehúzható (rolós) szúnyogháló található.


 

Természetesen az ablakok mellett a kül és beltéri ajtók is cserélve lettek.

A bejárati ajtóval szemben elhelyezkedő nappali az erkély beépítésének köszönhetően tágas, és jól berendezhető. A falak meleg, narancsos-vörös színei otthonossá teszik az egész szoba hangulatát.

Az említett közel 20 nm-i tágasság miatt lehetőség van egy ebédlősarok berendezésére is anélkül, hogy az a zsúfoltság hatását keltené.

A komód fölötti falon már ki van építve a lehetőség a klimatizálásra. A falakban el vannak vezetve a szükséges csövek, így a ház külső falára csupán egy konzol felfúrásával már össze is köthető a kül és beltéri egység anélkül, hogy bármilyen rombolást vagy átalakítást kéne végezni. A klímából kicsepegő víz szintén a falakban elvezetve a csatornába folyik.

Minden szobába ki van vezetékelve az internet illetve a tévékábel, mik a falakban elvezetve láthatatlanok, így sehol nem látni kábelcsatornát vagy kábelhalmazt. Az egész lakásban újra lettek húzva a vezetékek a felújítás során.


A bejárattól balra található a kellően tágas, modern berendezésű konyha. A bútor a legjobb helykihasználást figyelembe véve, a konyha adottságaira szabva egyedi tervezésű. A főzőlap feletti tükör nem csupán esztétikai értéket szolgál, de könnyű tisztántarthatósága miatt igen praktikus. Természetesen a konyha részét képzi a főzőlap, azonban a többi gép velünk költözött.

Az L alakú pultnak köszönhetően kényelmesen elő lehet készíteni az ételt.

A kialakítás során figyelembe vettük a főzési folyamat sorrendjét: hűtés-mosás-előkészítés-főzés. Habár így elmondva nem jelent sokat, végtelenül praktikus.

A konyha nagysága lehetőséget ad a sarokban elhelyezett, beépített reggeliző asztalra.

A konyhával szemben egy kis kamra található. Egy háziasszonynak sem kell elmondanom, hogy ez egy kincs :)

A fél szobaként megjelölt hálószoba a folyosó egyik végén, a konyhához közelebb található. Kellően tágas egy hálószobának, ablaka a kinti függőfolyosóra néz.

A hálószobából kilépve a folyosóra jutunk, hol egyből jobbra a kamra, utána a WC, a fürdőszoba, majd szemben a gyermekszoba zárja a sort. Azonnal a hálószoba előtti plafonrészen van egy beépített kis álpadlás, ahol nem csak a számítástechnikai központ bújik meg, de kiváló pakolótér is. A folyosó végig beépíthető gardróbszekrénnyel.

A WC hátsó fala a ház többi lakásához képest kissé hátrébb lett víve, így nyerve több helyet. A fal mögé épített tartály miatt a kialakítás esztétikus. A WC mögötti csempéket erős mágnesek fogják a falhoz, így bármikor leolvasható a mögötte megbújó vízóra, illetve ha bármi meghibásodás van a tartállyal, könnyedén szerelhető anélkül, hogy le kéne verni a csempét.

A sorban következő fürdőszoba a kellemes színei, és a hatalmas, kétszemélyes kád miatt a nyugalom egy kis szigete. Szintén a kád oldalán néhány csempe kivehető, hogy ha bármi baj van a lefolyóval, rombolás nélkül szerelhető legyen.

 

A falon a csempébe süllyesztett tükör tágítja a teret.

Az ajtó mögött egyaránt elfér a kisebb és a nagyobb típusú mosógép is, akárcsak a szennyestartó.

Az említett kád kellemes, nyugalommal teli perceket nyújthat egy nehéz, stresszes nap után. A 180x80 cm-es, nagyon jó minőségű Riho szaniter hosszan megtartja a víz hőmérsékletét, kényelmes és tágas egy magasabb ember számára is.


A folyosó utolsó állomása a gyermekszoba. A falak kézzel festettek, és egyediek, valós meseországot varázsolva egy egyszerű gyermekszobából. Hogy az esti órákban, az ágyba fekve is a fantázia végtelen birodalmába kalandozhassanak a kicsik, lekapcsolva a villanyt a plafonon az égbolt szikrázó csillagai foszforeszkálnak.

Kellően tágas a bútoroknak és a játéktérnek egyaránt.

 

Lassan túránk végéhez közeledünk. Még néhány információt megosztanék a lakással kapcsolatban.

Habár a ház nagy többségében gázpalackot használnak a főzésre, mi engedélyezetetve és kiépítve a villanybővítést alakítottuk ki a villanytűzhely lehetőségét.

A lakás modern riasztórendszerrel van ellátva, mi igény szerint őrző-védő céghez is bejelenthető.

A házban távfűtés működik, melynek a díja a következők szerint alakul:

Téli időszakban: kb. 20000 Ft.

Nyári időszaban: kb. 8000 Ft. 

Erre jön vízfogyasztástól függően egy kb. 10-12 ezer forintos közösköltség, illetve szintén fogyasztástól függöen az áramszolgáltató számlája. Jelenleg a lakás fenntartása a villanyszámlával együtt a téli (legdrágább) hónapokban 45 ezer forint, ami a nyári hónapokban kb. 30 ezer forintra csökken.

 

A fent bemutatott lakás irányára 15,2 millió forint.

 

A lakás telefonos egyeztetés után személyesen is megtekinthető. Bármily kérdésre szívesen válaszolok.

Őszintén remélem, hogy a fent bemutatott, kellemes és otthonos kis fészek új gazdára talál, és sok boldog évnek lesz szemtanúja.


Képgaléria


Keresés a honlaponIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!